Nieuws uit de kleutergroep week 23 november

Vorige week donderdag kwam Fleur bij ons in de groep spelen. Zij wordt in januari 4 jaar. wij wensen haar veel plezier bij ons op school. Afgelopen maandag kwam Siebe kennismaken. hij gaat verhuizen naar Slochteren en komt na de kerstvakantie bij ons op school. ook hem wensen we veel plezier bij ons in de groep. Maandagmiddag kreeg juf Loes een telefoontje dat de kinderen hun schoen mochten zetten, hoe moest dat nou? geen extra schoenen bij ons. de kleuters kwamen op het idee om dan de gymschoentjes te zetten. er is goed voor Sint en piet gezongen en toen maar afwachten. De kinderen waren wat bezorgd of Piet onze schoenen wel kon vinden, samen hebben we een plattegrond gemaakt en op de deur geplakt. Toen de kinderen dinsdag op school kwamen waren de schoenen weg. In groep 3 en 4 was er veel lawaai, daar was een ontzettende rommel gemaakt. De rommelpiet was geweest, en bij ons alles weg! De kleuters hadden het snel door, de verstoppiet had alle schoenen verstopt. gelukkig heeft iedereen zijn/haar schoen weer terug gevonden. en er zat ook nog een cadeautje in. ook was er een brief dat Sinterklaas 4 december bij ons op school komt. Het is dus een spannende tijd voor de kinderen. Toch zijn de kleuters enthousiast aan het werk, er werden paarden geverfd, pieten en sinterklazen gemaakt en natuurlijk boekjes voorgelezen en veel gezongen. Ook hebben de kinderen samen met juf Manon een pepernoten spel gespeeld. er moesten pepernoten gelegd worden op de eerste letter van hun naam. Bij gebrek aan zoveel tafels, werd de stoel als tafel gebruikt. Donderdagmiddag hadden we samen met de kinderen van groep 3 en 4 een pietenmiddag. Er werd geknutseld, met pepernoten gesjoeld, pepernoten gebakken, voorgelezen, mandarijntjes versierd, vlaggetjes gekleurd, gedanst en het paard van Sinterklaas moest een staart opgeplakt krijgen. Dit deden de kinderen geblinddoekt. Het was een gezellige middag. Dank aan de ouders die hebben geholpen. Vrijdag was het speelgoeddag, de kinderen mochten speelgoed mee naar school. Het aftellen is inmiddels begonnen, nog 5 nachtjes slapen en dan??

• 1-20151125_094213.jpg