Schoolreisje 2015

Dinsdag 1 september was het al zover, ons eerste uitje. We vertrokken samen met groep 5 en 6 in auto’s naar de biotoop in Haren.

De hele dag zijn we creatief bezig geweest. Wij begonnen met het maken van een kunstwerk op hout. Deze houtplaat mochten we met een paletmes verven. Het werden meteen al ware kunstwerken. In de tuin naast de kas waar we aan het werk waren, mochten we op zoek naar blaadjes en andere  dingen uit de natuur. Deze blaadjes en bloemen werden op het kunstwerk gelegd en met de tamponeertechniek zichtbaar gemaakt op het kunstwerk. De resultaten mogen er zijn!!

Na een korte pauze gingen we verder met een nieuwe workshop. We maakten een hoorspel. Dat was nog best lastig! Maar het resultaat is erg goed!

De lunch werd verzorgd door groep 5/6. Zij hadden allerlei lekkers gemaakt in de workshop koken. We hebben gesmuld van de pannenkoeken, wraps en vers fruit.

Toen volgde onze laatste workshop. Nu was het onze beurt om iets lekkers klaar te maken.  Het werden mini pizza’s en kleine gebakjes van eierkoeken. Ook hier werd door iedereen lekker van gesmuld. De schalen waren schoon leeg!

Als afsluiting van deze creatieve dag volgde er nog een spannend verhaal. Tegen kwart over vier vertrokken we weer richting school en kwam er een einde aan deze geslaagde dag!