December

In de afgelopen maand hebben we een bezoek gebracht aan de kinderboerderij te Hoogezand. De kinderen hebben daar een enthousiast verhaal gehoord over uilen waarna ze uilenballen mochten ontleden. Na enkele aarzelingen begon toch iedereen gewapend met pincet aan de grote klus. De leerlingen waren verrast over de gevonden inhoud van kleine schedels en anderszins .
Op school zijn we met beide groepen druk bezig met aanleren of het oprakelen van de tafels. Groep 5 is daarnaast druk bezig met delen en groep 6 met de breuken. Flink oefenen helpt , dat doen we dan ook dapper. Op taalgebied leren we allerlei nieuwe uitdrukkingen en spreekwoorden . Toch lastig wat sommige spreekwoorden betekenen . Naast taal en rekenen hebben we natuurlijk ook tijd voor een bezoek van Sint en hebben de Pieten ons reeds bezocht. Aangezien Sint al erg oud is en het natuurlijk erg druk in Slochteren heeft,  helpen we hem. De leerlingen hebben zelf een cadeautje gekocht en een surprise met gedicht gemaakt.
Het grootste nieuws is toch wel de geboorte van Sophie , de dochter van juf Carolien. We wensen haar en haar gezin natuurlijk heel veel liefde, geluk en voorspoed.