januari

Het oude jaar ligt al een tijdje achter ons. Na een welverdiende vakantie hebben we de draad van het leren weer opgepakt.

In groep 5 zijn we druk aan het rekenen met getallen tussen 100 en 1000. De tafels worden verder uitgebreid met 7,8 en 9. Bij de één kost het automatiseren van de tafels meer moeite dan bij de ander. Het zou fijn zijn wanneer u thuis de tafels oefent. Op taalgebied leren de kinderen o.a. over het gebruik van alinea's en verschillende tekstsoorten.
In groep 6 leren de kinderen om sommen onder elkaar te zetten. Zo gaat voor de meeste kinderen het optellen en aftrekken een stuk makkelijker. Cijferend vermenigvuldigen vraagt echter nog wat vaardigheid, dus gaan we dit de komende periode flink oefenen. Op taalgebied leren we steeds meer tekstsoorten onderscheiden en blijven we het ontleden van zinnen oefenen.

Met geschiedenis zijn we in de middeleeuwen aanbeland.. Het zou leuk zijn wanneer de kinderen spullen meenemen ( boeken e.d. ) over deze periode. We leren niet alleen uit boeken maar ook  geschiedenisfragmenten op internet laten zien hoe het leven vroeger was. Wel even wat anders dan de oude schoolplaten maar zeker zo boeiend.

Op woensdag 21 januari vond Het Nationaal Voorleesontbijt plaats. Dit keer geen voorleesverhaal van juf, maar van Hans Nijland (directeur FC Groningen ). Een gezellige ochtend met broodjes, drinken en een handtekening. Voorlezen is altijd een feest, maar dit keer was het wel heel bijzonder.

Binnenkort wordt u uitgenodigd voor een 15-minuten gesprek over de vorderingen van uw kind. Mocht u eerder vragen of opmerkingen hebben loop dan gerust even binnen .