Onderwijs

De Kinderboom verzorgt onderwijs dat aansluit bij de ontwikkelingsbehoeften van de kinderen. Wij zijn een adaptieve school. Naast klassikale instructies werken we ook met eigen leertrajecten waarin kinderen een eigen onderwijsarrangement hebben. Onze zorgstructuur biedt niet alleen extra begeleiding aan kinderen die nog niet de basis beheersen, maar ook aan kinderen waarvoor de basisstof onvoldoende uitdaging biedt. Bij ons op school zijn kinderen die zich verdiepen in het wiskundeonderwijs en bijvoorbeeld Spaans.

Alle kinderen werken door hun hele schoolloopbaan heen met een zogenaamd portfolio. Dit is een map waarin kinderen hun beste werkjes verzamelen van een schooljaar en waar ze met docenten en ouders over praten om zo grip te krijgen op hun eigen ontwikkeling. "Dit kan ik al goed en hier wil ik sterker in worden. " Kinderen raken zo betrokken op hun eigen ontwikkeling en leerproces.

Samen leren en zelfstandig leren staan centraal op onze school. Beide doen kinderen op een solide basis van veiligheid en vertrouwen. Als school zijn we direct vanaf het begin van het schooljaar bezig met groepsvorming.

De Kinderboom is ook een erkende KIVA school. KIVA is een Fins anti pestprogramma. Wanneer u hier meer over wilt weten kunt u op de button aan de linkerkant klikken.